com.tr ile org tr alan adları belgeli olarak başvurusu yapılıyordu. 14 Eylül 2022 den itibaren tüm Türkiye de belgesiz olarak dağıtılmaya başlandı.

com.tr ile org.tr uzantılı dernek, köy, kooperatif, vakıf sitesi isterseniz anında aktivason yapıp alan adınızı hazır hale getiriyoruz.

Alan adınızın boşta olup olmadığını sorgulamak için Alan Adı Sorgulama  kısmını tıklayınız.  Sorgulama yaparken Türkçe karakter kullanmayınız.  ğ, ç, ş, ü, ö, ı  harflerinden bahsediyoruz. Ayrıca bu harflerler ile alınan domain adları google sıralamasında çok zayıflar ön sayfalara çıkamıyorlar.

Belirleyeceğiz alan adında önem verdiğiniz anahtar kelime olursa arama sonuçlarında daha pozitif olur.  Kelimeler arasında '-' orta tire gibi ayraçlar kullanırsanız sıralama sonuçlarında pek iyi olmuyor.

İstediğiniz alan adını belirledikten sonra dernek köy veya vakıf kooperatif sitenizi 1 günde yönetim paneli sunuyoruz.