org.tr alan adı  organization kelimesinden türemektedir. org.tr alan adı dernek ve vakıf gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar içindir. Tabii org.tr domaini kullanmak zorunlu değildir. com uzantılı alan adı ile yayına başlayan derneklerde vardır. Bunda bir sakınca yoktur. Evrak gerektirmez.

com domaini evraksız hemen tescil edilebilinir. org.tr domaini ise resmi bir dernek olmak kaydıyla size göndereceğimiz alan adı tahsis formunu imza kaşe yapılıp, dernek tüzüğünün ilk üç sayfası ile son sayfasının taranıp bize gönderilmesi ile org.tr alan adınız tescil olunur.

Domainlerinizi bizden veya başka bir yerden de alsanız uzantı farketmeksizin tümü yıldan yıla uzatımları yapılır.  Bizler domain adınızı üzerinize kaydeder isminize faturamızı keseriz. Uzatım zamanlarında son 10 gün kala telefonuza sms ile bilgilendirirz.

Burayı tıklayarak domain sorgulaması yapabilirsiniz.